Om

"Trivsamt boende nära både

natur och shopping"Välkommen till Pokalens samfällighet!

Här finner du ett bekvämt och charmigt boende, med närhet till både bad, natur och Täby Centrums stora utbud av shopping. Området är populärt bland barnfamiljer, tack vare de lugna och bilfria gårdarna, lekplatserna och närheten till förskolor och skolor.


Ett boende i Gribbylund erbjuder det mesta man kan önska. Härlig badplats vid Rönningesjön, fina löparspår i Enstaskogen och Stockholms kanske bästa utbud av shopping i Täby Centrum. Dessutom finns en hel del service i Gribbylunds egna centrum, som Ica Nära, pizzeria, restaurang, frisör och bibliotek.


Skolor och barnomsorg

Det finns en variation av skolor att välja mellan i Gribbylund. Friskolor som Lilla Gribbylundsskolan (6-7 år) och Gribbylundsskolan (klass 2-3) och kommunala som Myrängsskolan (F-5), Löttingelundsskolan (F-5) och Gribby Gård (6-9).

Flertalet daghem, förskolor och fritidshem finns i området, som Läsargränds förskola, Lansens förskola och förskolan Sentio.


Kommunikation

För boende som jobbar i stan erbjuds busslinjerna 609 (direktbuss till T-bana/Danderyds sjukhus som går i rusningstrafik) samt linje 610 (som går mellan Vallentuna och Danderyds sjukhus). Dessutom erbjuder busslinjerna 605 samt 615 anslutning till Roslagsbanan i Täby.


Natur och bad

Rönningesjön som gränsar mot Gribbylund erbjuder en mängd fritidsaktiviteter som promenadvägar med vacker natur, motionsanläggning och kaffestugan i Rönninge By med sin levande lantgård. Ängsholmsbadet  med sina badbryggor och sandstränder är populärt på sommaren och på vintern plogas skridskospår på isen.

I Enstaskogen finns både elljusslinga och löparspår av olika längd.


Lekplatser

Inom samfälligheten finns tre lekplatser i varierande storlek. Dessutom finns flera av Täby kommuns fina lekparker på gångavstånd.


OMRÅDET

Samfälligheten består av 65 fastigheter på Predikantvägen och Alliansvägen i Gribbylund.


Radhusen är fördelade på tre gårdar:


Nedre gården

Alliansvägen 2-48, Predikantvägen 1-19


Mellersta gården

Alliansvägen 52-82


Övre gården

Alliansvägen 84-112