Vattenläckan

Framgångsrikt byte av ventiler

Nu är ventilbytet på de ingående vattenledningarna utbytta hos alla hushåll som anmälde sig. Det blev ett högt deltagande och totalt sett har nu 57 hushåll bytt ventilen. Aqua Bygg rapporterat att 3 ventiler var i så dåligt skick att de höll på att spricka, så det var en välmotiverad insats att göra bytet.


Tidigare information om vattenläckan (våren 2015)Aqua Bygg AB kommer att genomföra åtgärder för att förhindra framtida vattenläckor genom byte av ventil på ingående vattenledningsrör i våra fastigheter. Ventilen är placerad i förrådet under trappen (tvåplanshusen) alternativt under varmvattenberedaren (enplanshusen).


Styrelsens rekommendation är att alla genomför detta byte.  Tre fastigheter har drabbats av samma fel och alla fastigheter har likadana ventiler. Tänk på att en vattenläcka kan drabba flera fastigheter, inte bara den där läckan uppstår.


Kostnaden beräknas till cirka 1500 kronor per hushåll och bekostas av fastighetsägaren själv. Reparationen tar cirka 30 minuter per fastighet.


Byte av ventiler utförs den 26-28 maj. Under denna tid kommer vattnet i hela samfälligheten att vara avstängt mellan klockan 07-17.

För att boka en tid kontakta Aqua Bygg Andreas Sobkowiak på mobilnummer: 073-513 35 62 eller på mejl andreas@aquabygg.se.


Uppge att du ringer från Pokalen och dina egna uppgifter. Någon måste vara hemma och släppa in rörmokaren. Det måste även beredas plats så att man kan komma fram till ventilen.


Observera att Du själv ansvarar för kontakten med Aqua Bygg AB. Boka din tid senast den 12 maj.

Har du inte möjlighet att utföra reparationen under denna tid ansvarar du själv för att ordna avstängning av vatten och kontakt med kommunen etc vid ett annat tillfälle.


Frågor kring själva ventilbytet ställer du själv till Aqua Bygg AB. Har du övriga frågor vänd dig till styrelsen på mejladress info@pokalen.se eller 08-7560205.
Trädgårdsdag i maj 2014